Kategóriák

kommentek

  • Huffnágel Pista: @don Fefinho: Japánban már nem divat a pina - második, befejező rész klou.tt/3qyf6uj2170p (2015.03.11. 18:58) észrevett hibák
  • don Fefinho: legjobb ürügy az egész napos pálinkázásra! (2014.10.14. 23:43) Disznó vágás
  • don Fefinho: a Tomoko hasonlít arra, hogy Timike, ami Tímea becézve Tímea napja május 3. innováció, emberek, ... (2014.10.14. 23:38) Névnap
  • don Fefinho: Hamvas Béla: A Jóisten uzsonnája Június a piros hónap. Mint ahogy a május a zöld és az augusztus ... (2014.10.14. 23:25) Tejföl
  • don Fefinho: magyar fűszer a - paprika - vöröshagyma több nincs :D (2014.10.14. 23:19) paprikás krumpli
  • don Fefinho: A körömmel engem is ki lehet kergetni a világból. (2014.10.14. 23:16) Töltött Káposzta
  • don Fefinho: Sok kellemetlenséged oka többek között az lehet, hogy sok magyar ember sem tanul meg normálisan ma... (2014.10.14. 23:14) észrevett hibák
  • pszichonauta: A blognak vége? :( Pedig nagyon jókat írsz (2013.07.24. 14:25) észrevett hibák
  • Poppea: Szia most találtam rá a blogodra miközben Japánban élö magyarok blogjait olvasgattam. Nagyon tetsz... (2013.05.03. 06:20) észrevett hibák
  • Voldi: Szia. Én is disznó vagyok, 250 kg. Szeretnél levágni? (2013.01.19. 11:08) Disznó vágás
  • Utolsó 20

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Medvehagyma

2011.03.05. 22:16 tomoko

Pár hét ez elött, szomszédomtól kaptam a medvehagymát. Már hallottam róla de most láttam eloső maga levelet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kostoltam a levelet, "fúúúúúj!!!" elég foghagymás íze van!

Érdekes!!! :)))

 

kerestem interneten, milyeneket csinálhatok Medvehagymávál? 

annak íze, nálunk is van a hasonrít (nem csak nálunk, hanem Kina, Korea több Aziai konyhában szokott lenni. kinézetre újhagymahoz hasonrít. de íze teljesen mási).

 

 

 

 

 

 Azt csirke majjal vagy tojással együtt süssunk. Vagy Kinai húsos táskára is hasznalunk (daralthúsra velekeverunk de maga Kinában úgy hallotan hogy az nem szokas, de japánnosított kinai konyuhában szoktunk hasznalni. )

 

Vegen turmixolt medvehagymat összekevertem galska téstába, es együtt szaggatva. És melegen belekevertem a kéksajtot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kicsit zöld szinű galuska lett(sarga lampa alatt fényképeztem, nem latik a zöld szinű...:') csak kéksat elősebb íze volt mint medvehagyma...oppa...

6 komment

Címkék: főzés

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarjapan.blog.hu/api/trackback/id/tr752696200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Do22 2011.03.06. 17:04:20

Szia!
Én még soha nem hallottam a medvehagymáról. A medvehagymával összekevert galuska pedig nagyon jól néz ki. Egyszer kipróbálom, hogy milyen lehet!!!

Vinerius Norbertus 2011.03.17. 21:41:56

Szia,

Nagyon erdekesnek talalom a blogodat es szivesen olvasnek tobbet belole. Latom, hogy egy masik blogot is irsz japanul. Sajnos azt nem tudom olvasni... :( Pedig ott tobbet is irsz. Szerintem itt is leirhatnad mindazt amit ott.

fentegro 2011.03.27. 14:14:34

Szia!
Most találtam rá a blogodra. Nagyon érdekes és klassz, hogy megírod az élményeidet, benyomásadat.
A medvehagyma csak pár éve lett menő. A fokhagymás íze, és a régi hagyományos alapanyagok reneszánsza miatt kezdték újra felhasználni. Sok-sok éven át elfeledett, vagy csak tájjellegű fűszernővény volt.
Tetszik a kísérletező kedved! Csak így tovább.
Ajánlok egy gasztroblog gyűjteményt. Én magam nagyon sok öteletet merítek innen.
gasztro.blog.hu/
Szerintem most rengeteg medvehagymás recept lesz felrakva.

~Melcsy 2011.11.04. 16:42:25

Ez a medvehagyma tényleg egészen finom és nagyon sokféleképpen fel lehet használni :)

kakifli.mesi 2012.02.27. 00:30:59

Tomoko kérlek folytasd a blogot!!:) nagyon jókat szórakozok rajta nagyon érdekes:)
süti beállítások módosítása