Kategóriák

kommentek

  • Huffnágel Pista: @don Fefinho: Japánban már nem divat a pina - második, befejező rész klou.tt/3qyf6uj2170p (2015.03.11. 18:58) észrevett hibák
  • don Fefinho: legjobb ürügy az egész napos pálinkázásra! (2014.10.14. 23:43) Disznó vágás
  • don Fefinho: a Tomoko hasonlít arra, hogy Timike, ami Tímea becézve Tímea napja május 3. innováció, emberek, ... (2014.10.14. 23:38) Névnap
  • don Fefinho: Hamvas Béla: A Jóisten uzsonnája Június a piros hónap. Mint ahogy a május a zöld és az augusztus ... (2014.10.14. 23:25) Tejföl
  • don Fefinho: magyar fűszer a - paprika - vöröshagyma több nincs :D (2014.10.14. 23:19) paprikás krumpli
  • don Fefinho: A körömmel engem is ki lehet kergetni a világból. (2014.10.14. 23:16) Töltött Káposzta
  • don Fefinho: Sok kellemetlenséged oka többek között az lehet, hogy sok magyar ember sem tanul meg normálisan ma... (2014.10.14. 23:14) észrevett hibák
  • pszichonauta: A blognak vége? :( Pedig nagyon jókat írsz (2013.07.24. 14:25) észrevett hibák
  • Poppea: Szia most találtam rá a blogodra miközben Japánban élö magyarok blogjait olvasgattam. Nagyon tetsz... (2013.05.03. 06:20) észrevett hibák
  • Voldi: Szia. Én is disznó vagyok, 250 kg. Szeretnél levágni? (2013.01.19. 11:08) Disznó vágás
  • Utolsó 20

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

paprikás krumpli

2011.02.26. 22:16 tomoko

Ha én főzok, nem fogy el az öröltpirospaprika, szojaszószot viszont többszór használok.

Krumpli se fogy.

Mai asztalon paprikáskurmpli volt, ez nagy ritkaság nálunk :O)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

csak nagyon friss kolbászot hasznalt és olyan dalalthúsos krumpli lett :')

Meg több egyszerú magyarkonyuhát is megtanulnám. Altalaban fúziós konyha van nalunk, de alapban japán az ízesítes. Jó lenne több magyar fűszert is használni.

2 komment

Címkék: főzés

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarjapan.blog.hu/api/trackback/id/tr852641114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rosszindulatú Vászka 2011.03.22. 13:41:24

Konicsivá :)

Tetszik a blogod, jövök máskor is!

Azért főtt szét a kolbász, mert, ha lángolt kolbásszal főzzük a paprikáskrumplit (az a puha kolbász) akkor nem szeleteljük, hanem nagyobb darabokban főzzük bele, meg talán túlfőzted kicsit. Az a nagyon száraz fajta minőségi kolbász nem fő szét benne csak, de azt nem szokták belefőzni, mert az drágább, a paprikáskrumpli alapvetően az olcsó étleek közé tartozik, bár a magyarok nagy részének az egyik kedvenc étele. Nekem is.

Nagyanyám például nokedlivel szokta csinálni, meg van ahol lecsósan főzik.

De a kép alapján tökéletes lett, az, hogy darálthúsos lett nem baj, sőt, mi szeretjük a zaftot kitunkolni a tányér aljáról a maradék kenyérrel - azok a prémium falatok. Ez nem való viselkedés nyilvánosan, de otthon mi magyarok így szoktuk. De ez titok, ne mondd el senkinek :)

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2014.10.14. 23:19:37

magyar fűszer a

- paprika
- vöröshagyma

több nincs :D
süti beállítások módosítása